A medence paraméterei:

  • hosszúság: 18 méter
  • szélesség: 9 méter.
  • mélység: 130 cm
  • vízhőmérséklet: 28-30 °C

A jacuzziban a víz hőmérséklete: 35 °C

Beépített élményelemek:

  • pezsgő ágy
  • vízsugaras ülő és hátlap masszázs
  • nagy nyomású vízsugár masszázs
  • nagy nyomású vízköpő

Infra szauna

Kétszemélyes. Működési elve eltér a gőzkabinétól és a szaunától, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásban megegyezik, bár a kutatók szerint hatékonyabban és intenzívebben éri el azokat. Ezek a pozitív hatások lehetnek élettani hatások, mint: szív, vérnyomás, keringés javítás, légúti panaszok, asztma, allergia, idegrendszeri panaszok kedvező befolyásolása, lehet esztétikai hatása: a bőrön megfigyelhető kedvező hatások, ezenkívül méregtelenít és lassítja az öregedési folyamatokat.

Hotel Stáció Wellness & Conference**** - Infra szauna

Gőzfürdő

Egyszerre 6-8 főnek biztosít helyet. Hőmérséklete alacsonyabb a szaunáénál, 40-50°C, páratartalma viszont magas 80-100%. Hasonló az egészségre gyakorolt pozitív hatása a szaunáéhoz. Rendkívül kedvezően befolyásolja a bőr szépségét, puhítja a száraz bőrt, felgyorsítja a vér keringését a bőr alatti kis erekben is, ezáltal kitágulnak a pórusok és tisztul a hámszövet. Különböző illatú aroma befecskendezést használunk.

Hotel Stáció Wellness & Conference**** - Gőzkabin

Finn szauna

12-15 férőhellyel rendelkezik, színterápiával ellátott. Hőmérséklet 80-90°C közötti, páratartalom 30-40%. Az egészségre gyakorolt hatása igen sokrétű: erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, az erek falát rugalmasabbá teszi, (javasolt a merülő medence használata), méregtelenít, izomlazító, légutakat tisztítja, alvászavarokat képes megszüntetni, enyhe megfázásokat előz meg, oldja a stresszt.

Hotel Stáció Wellness & Conference**** - Finn szauna

Sószoba

A párás, sós levegőt egy sópárásító, ionizáló készülék biztosítja, amihez himalájai sót használunk. A sóoldatban lévő himalájai kristálysó negatív ionokat bocsát ki, ezáltal segít helyreállítani a városi közegben felborult ion-háztartást a levegőben. A pozitív ionok egészségkárosító hatását semlegesíti és egy, a természethez közeli, magashegyi illetve tengerparti levegőhöz hasonló karakterű légteret alakít ki. A levegőbe került sópára belégzésével pedig a kristálysó kedvező élettani hatásai érvényesülnek: légúti megbetegedések, allergia, krónikus nátha, arcüreg, homloküreg – gyulladás, szénanátha megelőzése, bőrbetegségek kezelésére.

Hotel Stáció Wellness & Conference**** - Finn sószoba