A Hotel Stáció megálmodója, tulajdonosa és névadója is egyben: Kiss István. Pistabá’ – ahogy itt, Vecsésen többnyire mindenki ismerte – mérnök ember volt, aki a reál tudományok mellett sokoldalúságával is kitűnt és az emberi intellektus fontosságát elkötelezetten hirdette.

2000 – ben, a saját akkori távközléssel foglalkozó cége mellett megalapította az Optotel Kft.-ét, de akkoriban a cég még nem foglalkozott szálloda üzemeltetéssel. Pistabá’, aki mindig törte a fejét valamin, 2002-ben gondolta úgy, hogy új vizek felé evez és álmodott egy nagyot, egy szállodát Vecsésre. Merész húzás, gondolta akkor mindenki. Mára már tisztán látszik létjogosultsága, a szálloda jó híre messze száll. Hosszas építkezési fázis után, 2006 nyarán sikerült megnyitni az akkor 31 szobás, 3 csillagos épületet az első repülőtéri szállodaként 2 konferenciateremmel és egy étteremmel. 2010-ben egy EU-s pályázat győzteseként kaptunk lehetőséget a bővítésre és újra egy nagyot álmodva nőhetett tovább a szálloda.

2011 őszén került átadásra a 2-es szárny, ahol további 45 szoba, 1000 m2-es wellness -és fitnesz részleg, és egy 4 részre szekcionálható konferenciaterem kapott helyet.  A szálloda így már 73 szobásra nőtt és 3 csillagból 4 csillag szuperior minősítésre avanzsált. Ennek köszönhetően a szálloda képessé vált nem csak az üzleti turizmust kiszolgálni, hanem hétvégi wellnessre vágyókat is a környékbeli külsős vendégek mellett. A Stációnak kialakult a „három lába”: szállás, rendezvény (konferencia), wellness.

2016 végén elkészült egy új, zárt és kamerarendszerrel felszerelt parkoló is, mely közvetlenül a hotel mellett került kialakításra, hogy megkönnyítse és biztonságossá tegye a parkolást mind szállóvendégek, konferenciavendégek vagy wellnesslátogatók számára.

Szeretettel várjuk vendégeinket egy csendes és nyugodt környezetben, ahol mediterrán teraszokról élvezheti a gyönyörű kert, tó és teknős tó látványát is. A Stáció nem egy átlagos repülőtéri szálloda. Nem a hangos terminálok mellett fekszik, hanem Vecsés erdőkkel, családi házakkal körbevett területén, így is mindössze 10 percre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől. A szálloda egyedi kialakítása és széles szolgáltatási köre miatt kiválóan alkalmas mind üzleti, mind szabadidős időtöltésre, ezek kombinálására pedig a legalkalmasabb Magyarországon.